Veelgestelde vragen?

Bekijk de meest gestelde vragen over talloze onderwerpen aan ons kantoor.

 • Ben ik verplicht om belastingaangifte te doen?

  Wanneer u van de Belastingdienst de ‘blauwe brief’ hebt ontvangen met een verzoek tot aangifte, bent u verplicht aangifte te doen. Als u geen uitnodiging ontvangen heeft bent u niet verplicht aangifte te doen, maar soms kan het voordeliger zijn om toch aangifte doen.

 • Wat gebeurt er als ik niet vóór 1 mei aangifte doe?

  Als de Belastingdienst uw aangifte niet vóór 1 mei heeft ontvangen riskeert u een boete. Dit geldt alleen als u van de Belastingdienst een uitnodiging hebt ontvangen tot het doen van aangifte inkomstenbelasting. Er zijn hier wel uitzonderingen op: als u vóór 1 mei uitstel hebt aangevraagd krijgt u in de meeste gevallen uitstel tot het doen van belastingaangifte. Wij vragen standaard uitstel aan voor al onze klanten. U merkt hier zelf niets van, behalve dat u meer tijd hebt om de stukken in te leveren bij ons.

 • Hoeveel geld kan ik terugkrijgen?

  Dit verschilt per persoon en is niet zo eenvoudig te zeggen. Verwacht ook niet dat u altijd geld terugkrijgt, dit is volledig afhankelijk van uw financiële situatie.

 • Wat kost het laten doen van mijn belastingaangifte bij Verboo?

  De aangifte inkomstenbelasting voor een particulier (met of zonder partner) kost €70,-. Wilt u dat wij naast uw eigen aangifte ook de aangifte van uw inwonend kind invullen? Wij rekenen hier dan € 5,- extra voor. Voor ondernemers waar wij de administratie voor doen bereken wij geen aparte kosten voor de aangifte inkomstenbelasting, omdat dit in ons tarief al verwerkt is.
  Als er recht is op toeslagen kunnen wij deze voor u berekenen/aanvragen.

 • Wat is middeling?

  Middeling is een vrij onbekende manier om belastinggeld terug te krijgen. Als u de afgelopen jaren te maken hebt gehad met wisselende inkomsten is dit mogelijk interessant voor u. Wij vragen middeling altijd gratis aan voor klanten. Let op! Middeling is niet meer mogelijk per 1-1-2023.

top