Veelgestelde vragen?

Bekijk de meest gestelde vragen over talloze onderwerpen aan ons kantoor.

 • Ben ik verplicht om belastingaangifte te doen?

  Wanneer je van de Belastingdienst de ‘blauwe brief’ hebt ontvangen met een verzoek tot aangifte, ben je verplicht aangifte te doen. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen ben je niet verplicht aangifte te doen, tenzij er dingen zijn waar de Belastingdienst niet van weet. Wij raden je aan om altijd belastingaangifte te doen omdat de kans aanwezig is dat je geld terugkrijgt.

 • Wat gebeurt er als ik niet vóór 1 mei aangifte doe?

  Als de Belastingdienst je aangifte niet vóór 1 mei heeft ontvangen riskeer je een boete van €226,-, welke op kan lopen tot €4920,-. Dit geldt alleen als je van de Belastingdienst een uitnodiging hebt ontvangen tot het doen van belastingaangifte. Er zijn hier wel uitzonderingen op: als je vóór 1 mei uitstel hebt aangevraagd krijg je in de meeste gevallen uitstel tot het doen van belastingaangifte. Wij vragen standaard uitstel aan voor al onze klanten. Je merkt hier zelf niets van, behalve dat je meer tijd hebt om je aangifte in te vullen. Een ‘gratis’ voordeel zegmaar.

 • Hoeveel geld kan ik terugkrijgen?

  Dit verschilt per persoon en is niet zo eenvoudig te zeggen. Verwacht ook niet dat je altijd geld terugkrijgt als je je belastingaangifte door ons laat doen; dit is volledig afhankelijk van je financiële situatie. Wij garanderen wel maximale belastingteruggave, of dat je zo min mogelijk bij moet betalen, als je je belastingaangifte door ons laat doen.

  Er zijn partijen die claimen dat je ‘even’ je belastingvoordeel kunt berekenen. Je bent natuurlijk vrij om dit te proberen, maar wij raden het altijd af omdat dit niet zomaar mogelijk is; daarvoor zal je echt naar iemands volledige financiële situatie moeten kijken.

 • Wat kost het laten doen van mijn belastingaangifte bij Verboo?

  Als particulier laat je je aangifte doen voor €69. Met (fiscaal) partner is dit €89. Als ZZP’er kost het laten doen van je aangifte €225 (individueel), of €250 (met partner). De bedragen voor ZZP zijn exclusief BTW. Als je er recht op hebt dan kunnen wij middeling, zorgtoeslag of huurtoeslag voor je aanvragen.

 • Wat is middeling?

  Middeling is een vrij onbekende manier om veel belastinggeld terug te krijgen. Als je de afgelopen jaren te maken hebt gehad met wisselende inkomsten is dit snel interessant en kan het makkelijk honderden Euro’s opleveren. Wij vragen middeling altijd gratis aan voor klanten.

 • Garandeert maximale belastingteruggave

  Wij halen het maximale uit je belastingaangifte. Dat is geen loze belofte, maar een garantie die wij je bieden. Dat betekent dat je je geld terugkrijgt als je zelf of via een belastingadviseur meer terug zou krijgen of minder bij zou moeten betalen. Dit is nog nooit voorgekomen.

  Let op: wij garanderen niet dat je altijd geld terugkrijgt. Dat is niet mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een hoge voorlopige teruggaaf hebt ontvangen, of wanneer je te weinig belasting hebt afgedragen, dan moet je al snel bijbetalen. Niemand kan daar iets aan veranderen. Wij garanderen dus dat je altijd zoveel mogelijk terugkrijgt, of zo min mogelijk bij moet betalen.

top